Nikki Nordmann (´s Hertogenbosch, 22-10-82) is straatfotograaf. Zijn inspiratie haalt hij uit fotografen zoals Ed van der Elsken, Garry Winnogrand, Henrie Cartier-Bresson, Jozef Koudelka en Helen Levitt.

Nikki: “Als ik op pad ga weet ik van tevoren niet wat voor foto´s ik zal maken. Ik streef naar beelden die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Ik wil verrast worden.”

Hij is het type fotograaf die zichzelf geen uitgedachte concepten of zware onderwerpen oplegt. Hij is er van overtuigt dat de combinatie van concentratie, geloof en plezier hem naar de goede plekken leidt. Hij gaat op zoek en gebruikt zijn talent om de dingen te kunnen zien.

De mensen die hij fotografeert trekken zijn aandacht door hun unieke verschijning in relatie tot de maatschappij, waarin elk mens zich op zijn of haar eigen wijze vertoont. De manier waarop hij zijn foto´s kadert en voor de compositie kiest maken dat de beelden niet tijd- of plaatsgebonden zijn. Hierdoor laat hij meer ruimte over voor de fantasie van de toeschouwer.

exposities